Uddannelsesmesse 2018

Uddannelsesmesse på Basen i Vejen

Ta’ springet og hop ind i fremtiden

Uddannelsesmesse på Basen i Vejen d. 13/11 -2018

 Lige om lidt skal rigtig mange unge tage stilling til deres valg af ungdoms-uddannelse. Det er noget af en jungle at finde rundt i både for forældre og de unge. Derfor afholder UU-Vejen Uddannelsesmesse på Basen, Askovvej 7, tirsdag d. 13.11 kl. 15.30-18.00.

Se programmet her:

Det rigtige valg

Uddannelsesvalget fylder rigtig meget for mange unge herunder bekymringen for at vælge rigtigt. Med 106 erhvervsuddannelser er der meget at vælge imellem. Det kan være svært at gennemskue forskellen på de gymnasiale ungdomsuddannelser: HHX, HTX og STX. Og måske kunne EUX også være en mulighed, hvor man kombinerer en erhvervsuddannelse med en gymnasial uddannelse eller måske HF?  Emilia fra 9. klasse på Rødding skole, vil gerne være 100 % sikker, inden hun vælger, selv om hun godt ved, at det ikke er muligt.

 Mød unge, som er godt i gang med en ungdomsuddannelse.

Både Emilia og Kasper fra 9. klasse på Rødding skole ser frem til at møde unge fra ungdomsuddannelserne.  Emilia synes, at det hjælper at høre de unge fortælle om deres hverdag. Hun glæder sig til at blive klogere på, hvor meget socialt de unge har sammen. Kasper påpeger, at han får et helt andet indtryk af uddannelserne ved at høre de unge fortælle.  Kasper regner også med at kunne blive klogere på praktik i udlandet gennem en eventuel erhvervsuddannelse. Han kunne nemlig godt tænke sig at komme ud i verden og bruge sit engelsk. På messen er der rig lejlighed til at møde unge såvel som vejledere fra de forskellige ungdomsuddannelser.  Der er mulighed for en uforpligtende snak, men også for at høre oplæg fra ungdomsuddannelser.  Oplæggene og de uforpligtende snakke, skulle gerne kunne inspirere til nogle gode samtaler ved middagsbordet og være med til at kvalificere den unges valg.

 Uddannelsesveje

I dag er der mange veje til videreuddannelse. Med en social- og sundhedsassistent uddannelse kan man fx uddanne sig bl.a. til sygeplejerske og en EUX-business giver fx adgang på lige fod med HF til at læse videre eller til at søge praktikplads som fx indkøbselev eller kontorassistent.  Nogle unge trives bedst ved at lære via det praktiske – andre via det teoretiske og derfor er vigtigt at være opmærksom på de forskellige uddannelsesveje.

 Parat til uddannelse.

Ikke alle unge er klar til at springe over i en ungdomsuddannelse. Det kan være, at der brug for at modnes, blive mere afklaret, forbedre sine karakterer – med andre ord at blive uddannelsesparat. Her byder V10 ind med et 10. klasses tilbud til bl.a. de unge, som gerne vil videre med fx en erhvervsuddannelse eller en gymnasial uddannelse. Vejens nye Kompetenceskole er klar til den nye Forberedende Grunduddannelse, hvor der er 3 spor: den almene grunduddannelse, produktionsgrunduddannelse og erhvervsgrunduddannelse.  For nogle unge vil et ophold på en ungdomshøjskole eller et år i udlandet været det helt rigtige, og derfor er der også mulighed for at høre mere om det.

 Mød din UU-vejleder

Der er også mulighed for at møde sin uu-vejleder og få en drøftelse af, hvad man skal være opmærksom på for at træffe det mest rigtige valg her og nu.  Her vil man også kunne høre mere om de nye karakterkrav på ungdomsuddannelserne, som træder i kraft i år.

 Spring ud i det

Så er du ung, elev i 8. 9. eller 10. klasse, forældre, kontaktperson eller pårørende til en ung, synes vi, du skal slå et slag forbi Basen tirsdag den 13/11. Her er alle tiders chance for at blive klædt på til det kommende uddannelsesvalg.  Som Emilia fra 9. klasse siger, så er det fedt at have sine forældre med, så de kan hjælpe med at træffe valget, for på et tidspunkt er man nødt til at springe ud i fremtiden.

Faktaboks om uddannelsesmessen:

Uddannelsesmessen finder sted på BASEN, Askovvej 7, 6600 Vejen, tirsdag den 13. november.

Messen er åben for alle fra kl. 15.30 – 18.00

 

På messen kan du møde følgende:

Vejen Gymnasium og HF

Vejen Business College

Hansenberg, Kolding

Rybners Tekniske Skole, Esbjerg

Grindsted og Kærgård Landbrugsskoler

SOSU-skolen Esbjerg, Vejen afdeling

V10- 10 Klassecenter i Vejen kommune

UHR Ungdomshøjskolen ved Ribe

Kompetenceskolen,  Vejen

Tagdækker, Trainee

AMU-Vest Struktør, Asfaltør

EUC Lillebælt Produktør

Bundgaard Sprogrejser

Explorius Udveksling

Vejen til NY Mesterlære

UU Vejen

 

Arrangør: