Uddannelsesmesse 2019

Ta’ springet og hop ind i fremtiden

Uddannelsesmesse på Basen i Vejen d. 12/11 -2019

Lige om lidt skal rigtig mange unge tage stilling til deres valg af ungdoms-uddannelse. Det er noget af en jungle at finde rundt i både for forældre og de unge. Derfor afholder UU-Vejen Uddannelsesmesse på Basen, Askovvej 7, tirsdag d. 12.11 kl. 15.30-18.30.

Se programmet her:

Det rigtige valg

Uddannelsesvalget fylder rigtig meget for mange unge herunder bekymringen for at vælge rigtigt. Med ca. 102 erhvervsuddannelser er der rigtig meget at vælge imellem. Det kan være svært at gennemskue forskellen på de gymnasiale ungdomsuddannelser: HHX, STX og STX. Og måske kunne EUX også være en mulighed, hvor man kombinerer en erhvervsuddannelse med en gymnasial uddannelse eller måske HF?

Messen giver unge og deres forældre en rigtig god chance for at møde de uddannelser og muligheder der er, når man er færdig med grundskolen. En snak med såvel unge fra ungdomsuddannelserne og vejledere kan være med til at afklare, om det er den retning, man skal. Hvis man har planer om 10. klasse på en efterskole, er det vigtigt at benytte chancen nu, da det kan være svært at have overskud til Uddannelsesmesse, når man er på efterskole.  For nogle kan det også give ro i maven, at man lige får den sidste information om den uddannelse, man har besluttet sig for.

Ikke alle unge er klar til at springe over i en ungdomsuddannelse. Det kan være, at der er brug for at modnes, blive mere afklaret, forbedre sine karakterer-med andre ord blive uddannelsesparat og så er 10. klasse oplagt.  Man kan bl.a. høre om tilbuddet EUD 10, der kombinerer 10 klasse med muligheden for at udforske erhvervsuddannelser eller X10, der forbereder en til at gå i gang med en gymnasial uddannelse.

Messen er bygget op med traditionelle messestande hvor man kan gå rundt og tale med vejledere og elever fra de forskellige uddannelser. Derudover er man meget velkommen til at komme ind og høre oplæg om de forskellige uddannelser. Her vil der også være rigtig god mulighed for at stille spørgsmål til uddannelsesstederne, der vil være repræsenteret med både elever og vejledere. Oplæggene og de uforpligtende snakke skulle gerne kunne inspirere til nogle gode samtaler ved middagsbordet og være med til at kvalificere den unges valg.

Vi håber, at rigtige mange unge og deres forældre kan afsætte tid til at kigge forbi. 

Uddannelsesveje

I dag er der mange veje til videreuddannelse. Med en social- og sundhedsassistent uddannelse kan man fx uddanne sig bl.a. til sygeplejerske og en EUX-business giver fx adgang på lige fod med HF til at læse videre eller til at søge praktikplads som fx indkøbselev eller kontorassistent.  Nogle unge trives bedst ved at lære via det praktiske – andre via det teoretiske og derfor er det vigtigt at være opmærksom på de forskellige uddannelsesveje. 

Parat til uddannelse.  

Sidste skud på stammen af tilbud er den nye Forberedende Grunduddannelse, hvor der er 3 spor: Den almene grunduddannelse, produktionsgrunduddannelse og erhvervsgrunduddannelse.  For nogle unge vil et ophold på en ungdomshøjskole eller et år i udlandet være det helt rigtige, og derfor er der også mulighed for at høre mere om det. 

Mød din uddannelsesvejleder

Der er også mulighed for at møde sin uddannelsesvejleder og få en drøftelse af, hvad man skal være opmærksom på for at træffe det mest rigtige valg her og nu.   

Spring ud i det

Så er du ung, elev i 8. 9. eller 10. klasse, forælder, kontaktperson eller pårørende til en ung, synes vi, du skal slå et slag forbi Basen tirsdag den 12/11. Her er alle tiders chance for at blive klædt på til det kommende uddannelsesvalg.  

Faktaboks om uddannelsesmessen:

Uddannelsesmessen finder sted på BASEN, Askovvej 7, 6600 Vejen, tirsdag den 12. november.

Messen er åben for alle fra kl. 15.30 – 18.30

 

På messen kan du møde følgende:

Vejen Gymnasium og HF

Vejen Business College

Hansenberg, Kolding

Rybners Tekniske Skole, Esbjerg

Grindsted og Kærgård Landbrugsskoler

SOSU-skolen Esbjerg med filial i Vejen

Pædagogisk assistent i Vejen

V10- 10 Klassecenter i Vejen kommune

FGU,  Kolding Vejen

AMU-Vest Struktør, Asfaltør

Bundgaard Sprogrejser

Explorius, udvekslingsrejser

Vejledning Vejen